Nederland moet land van vrijheid blijven

Nederland is een land waar we elkaar in onze waarde laten. Waar we vreedzaam met elkaar samenleven en een fijn leven willen hebben met de mensen om ons heen. Iedereen kan hier zelf zijn eigen leven leiden, maar we dringen onze voorkeuren nooit aan een ander op.

VVD-immigratiewoordvoerder Malik Azmani: "Die mensen die hier in ons land Koerden, Alevieten, sympathisanten van Gülen of andersdenkenden met een Turkse achtergrond bedreigen, hebben daar blijkbaar niks van begrepen. Of ze hebben er geen boodschap aan. Tegen hen zeg ik: dat is niet normaal. Het is niet Nederlands om zwaaiend met een Turkse vlag midden op de Erasmusbrug trouw te zweren aan Erdogan. Hoe kun je dat doen als je hier in onze democratische rechtsstaat geboren en getogen bent? Wees dan consequent: bestel voor 149 euro een enkeltje Istanbul en doe de groeten aan je grote leider. Niemand dwingt je in Nederland te blijven.

Turken met een Nederlands paspoort roepen elkaar op om ons land te zuiveren van Gülen sympathisanten. Er vinden zelfs brandstichtingen plaats. Dit is huiveringwekkend, Nederland zou beter af zijn als dit soort types hun koffers zouden pakken.

De VVD gaat er vanuit dat de politie bij dit soort idioten al op de stoep heeft gestaan. Dat er aangiftes zijn gedaan. Zo niet dan dient dit wat de VVD betreft snel te gebeuren! Daders moeten keihard worden aangepakt!

De tijd van naïviteit is voorbij. We moeten ons land beschermen tegen deze extremisten en haatzaaiers. De VVD heeft met de SP aan Asscher gevraagd om de aansturing vanuit Turkije van Turkse organisaties in Nederland in kaart te brengen. De gebeurtenissen van de afgelopen dagen maken de urgentie alleen maar groter. Asscher moet eindelijk eens vaart gaan maken. Desnoods roept hij de onderzoekers maar terug van vakantie. Als Turkse organisaties echt banden onderhouden met extremisten, terroristen en islamitische fascisten, dan mag de overheid ze wat mij betreft de deur wijzen. Voor jullie gezaag aan onze vrijheden, aan onze democratie, aan het vreedzaam samenleven in dit land, is hier geen plaats. Nederland moet het land van de vrijheid blijven."