Kevin Benning (28) nieuwe fractievoorzitter van VVD Beverwijk

De Beverwijkse VVD-fractie kijkt naar de toekomst en in dat kader vindt er op 1 november een overdracht van het fractievoorzitterschap plaats.
Fractievoorzitter Pieter Heinink, die al voor de verkiezingen aangaf aan zijn laatste raadsperiode te beginnen, is van mening dat Kevin er helemaal klaar voor is. In de rol van vicefractievoorzitter zal hij zijn opvolger ondersteunen tot de verkiezingen in maart 2022.


In de vorige periode heeft de VVD de eerste stappen naar vernieuwing gezet. De verkiezingen werden met een relatief nieuwe lijst tot een goed resultaat gebracht.


De VVD werd voor het eerst in haar geschiedenis de grootste partij in Beverwijk en Serge Ferraro werd de wethouder namens de VVD. Om verse krachten niet meteen in het diepe te gooien, was het logisch dat de ervaren Pieter Heinink het fractievoorzitterschap op zich zou nemen. De eerder ingezette ontwikkelingen binnen de VVD hebben zich doorgezet en leiden er nu toe dat Kevin Benning klaar is om het stokje van Pieter Heinink over te nemen.

Kevin Benning was in de vorige raadsperiode al actief betrokken bij de fractie en stond afgelopen verkiezingen als 2e op de lijst van de VVD. Hij is dankbaar voor de kans en het vertrouwen van zijn fractie om de rol van fractievoorzitter op zich te mogen nemen.